Herretøj.dk: Find blandt 1609 Produkter | 14 Kategorier | 34 Brands | 34 Forhandlere

Badebukser til mænd - 6 tips til at vælge de helt rigtige

Som kvinde kan man måske godt tænke, at mændene har det nemt, når det gælder badetøj. De har ingen overdele at tænke på, og har ikke valget mellem g-streng, højtaljede eller tanga, når de skal vælge underdel. Men faktisk er det ikke altid ligetil, når man skal købe badebukser til mænd og andre, som ønsker sig badebukser. For selvom modellerne er få og udvalget knap så stort, så er der faktisk rigtig mange overvejelser man skal gøre sig når man vælger. For det vigtigste er selvfølgelig, at manden føler sig godt tilpas i sine badeshorts. Er du på jagt efter det perfekte par badeshorts til en mand, så er der en række ting du skal tage højde for, når du vælger. Derfor giver vi dig i denne artikel 6 tips til at vælge de helt rigtige, så du kan være med til at bidrage til en god tur i svømmehallen eller på ferie.

Modellen

Hvilken model du skal vælge, afhænger helt af hvad formålet er med badebukserne, og hvilken stil manden går efter. Er det udelukkende feriebrug, og skal badebukserne også bruges til at gå en tur i, så handler det om at finde nogen, som han har lyst til at vise frem også på gaden. For mange mænd vil det være de lidt længere badeshorts, eller ligefrem surfershorts i forskellige mønstre. Er badebukserne udelukkende til svømning, så kan det give mening at give ham nogle korte, tætsiddende shorts, for at give mest mulig bevægelsesfrihed. Det samme gælder hvis solbadning er noget af det vigtigste for ham, for disse dækker mindst muligt af kroppen. Nogle mænd vil gerne virke højere, og her kan det også være en fordel med badeshorts, som ikke er for lange, for så synes benene længere. Andre mænd hviler fuldstændig i deres højde, lige meget om de er over eller under gennemsnittet, og så er det selvfølgelig lige meget hvor lange badebukserne er i denne sammenhæng. Skal de bruges til konkurrencesvømning, giver det god mening med tætsiddende – enten korte eller lange. Her vil du oftest kunne købe særlige badebukser til formålet. Nogle foretrækker de lidt længere, der ligner cykelshorts, mens andre gerne vil have speedos-modellen.

Komforten

Noget af det vigtigste er selvfølgelig komforten, og det er ligegyldigt hvilken model du så vælger. Når man fokuserer på komforten, er det tit de forskellige mærker man kigger på. Ligesom vi kvinder er mænd jo også bygget forskelligt, og det kan variere meget, hvor godt de forskellige mærker af badetøj passer de forskellige kropstyper. Det kan være en fordel at sammenligne med deres yndlingsunderbukser for at finde ud af, hvad han føler sidder bedst på ham. Laver favorit undertøjsmærket tilmed badebukser, så har du allerede fundet det brand du skal gå efter. Nogen vil gerne have korte badebukser til svømning, men lidt længere til en strandtur. Vi kvinder kan købe diverse, flotte strandkjoler og andet til at smide over os, efter en tur i vandet, men her er mulighederne begrænsede for mænd. Derfor kan du være ekstra betænksom og købe to forskellige par, så han har noget at vælge imellem.

Størrelsen

Når du har fundet den rigtige model, så handler det også om at finde den helt rigtige størrelse. Her er det ekstra smart, hvis du spørger dig for i butikkerne, for så kan du få den rigtige hjælp. Det er nemlig ikke altid, at badetøj og undertøj bruger de helt samme størrelser, og i nogle tilfælde vil du blive rådet til at købe badebukserne større eller mindre end underbukserne. Et par badebukser der er for små, kan give et akavet, bulet udseende, og et par badebukser der er for løse, kan give en ret febrilsk stemning i vandet efter et hovedspring. Derfor er det her også et af de vigtigste punkter når du shopper badebukser.

Mønsteret

Når alt det kedelige er overstået, kommer den sjove del – nemlig mønsteret og farven. Det er selvfølgelig langt sjovere når det gælder de lidt længere shorts, for her kan du gå all in på Hawaii tema, og andre spændende mønstre. Skal shortsene sættes sammen med almindelige t-shirts, er det også værd at overveje om brugeren af shortsene har en tendens til mønstrede og farvede t-shirts, for så gælder det om at holde badeshortsene i en mere neutral farve, så de passer til. Er det modsatte tilfældet, så har du i høj grad kunstnerisk frihed til at vælge lige det mønster, der passer dig. Der er selvfølgelig også den nyeste mode, med badebukser der skifter farve når de bliver våde. Disse kan være gode især hvis du kender en mand, som altid er en evighed om at komme i vandet.

Alder

Hvilken type af bukser du skal vælge, kan selvfølgelig også afhænge af mandens alder. Der var engang hvor det var helt naturligt for mænd at have badedragter på, i stedet for kun underdelen. Kender du derfor en herre der er lidt op i alderen, så kan det godt være du skal finde en badedragt eller i hvert fald et par lange badebukser, som dækker mest muligt af kroppen. Handler det om en meget, meget ung herre findes der også badebukser med ble i diverse, fine mønstre og farver. Disse sikrer dig mod uheld til babysvømning og på ferien. Det er i øvrigt værd at bemærke, at nogle hoteller kan have særlige regler for badebukser, så det er altid en god idé at orientere sig om dette inden afrejsen. For eksempel forbyder nogle franske pools at mænd er iført løstsiddende badeshorts, da dette er mindre hygiejnisk. De allermest løse badeshorts er desuden første blevet populære inden for de seneste 20-30 år, så derfor kan det godt stadig være lidt fjernt for enkelte lande at tillade disse moderne beklædningsgenstande i deres farvande.

Tag med på shopping

I stedet for at tage chancen og forære ham et par badebukser, kan du simpelthen give en shoppetur i gave. På den måde kan du tage manden med ud at vælge selv, og undgå at du vælger helt håbløst forkert til ham. Skal du have ham med på ferie, skader det desuden ikke, at du får lov at være med i beslutningsprocessen, så I er to om at bestemme mønsteret på shortsene. Shoppeturen kan i så fald kombineres med en lille forsmag på ferien i form af en tur til frisøren eller restaurantbesøg der passer til det land, I skal til. For eksempel kan I varme op til en tur til Spanien med en omgang sangria og tapas. For ikke at komme med en kedelig flad kuvert med en invitation til shopping i, kan du eventuelt give en ferietema gave indeholdende solcreme, håndklæde, dykkerbriller og så selvfølgelig det største, grimmeste badedyr du kan finde – eventuelt pustet op for dramatisk effekt. Så skal I nok blive de sejeste mennesker ved poolen, ligegyldigt om valget falder på speedos eller surfershorts.
Indholdsfortegnelse
Til Top